18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalADR Oltenia va colabora cu englezii din Wakefield

ADR Oltenia va colabora cu englezii din Wakefield

Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia a semnat marţi un protocol de colaborare cu Agenţia de Dezvoltare Regională Wakefield. „Parteneriatul a fost semnat pentru o perioadă de trei ani şi cuprinde colaborarea în accesarea fondurilor europene şi implementarea unor proiecte comune“, se arată într-un comunicat emis de ADR S-V Oltenia.

Alte elemente vizate de acest protocol sunt realizarea unui portofoliu comun de proiecte, care pot fi finanţate din Programul Operaţional Regional, şi organizarea unor evenimente precum conferinţe, întâlniri de afaceri, misiuni economice. La acestea se adaugă elaborarea unor studii şi analize socio-economice ale celor două regiuni şi promovarea în comun a celor două instituţii pe pagini web relevante.

„Marea Britanie poate susţine regiunea noastră“

„Agenţia de Dezvoltare Regională Wakefield este o instituţie responsabilă pentru implementarea unor proiecte majore de infrastructură şi regenerarea locuinţelor în zona de sud-vest a regiunii“, se arată în comunicatul emis de ADR S-V Oltenia. Potrivit specialiştilor din domeniu, această colaborare va avea un impact pozitiv asupra Olteniei. „Marea Britanie, având o lungă experienţă în proiecte de anvergură europeană, poate susţine regiunea noastră în implementarea cu succes a oportunităţilor oferite de fondurile europene“, a declarat Marilena Bogheanu, directoarea ADR S-V Oltenia. Potrivit acesteia, ADR Wakefield a fost interesată în cooperarea cu parteneri publici şi privaţi, locali, naţionali şi internaţionali pentru a realiza atragerea şi susţinerea de investiţii în regiunea Wakefield, promovarea regiunii, dar şi sprijinirea companiilor prin implicare activă în comunitatea de afaceri.

În afara semnării parteneriatului, Marilena Bogheanu şi omologul său, Mohan de Silva (directorul general al ADR Wakefield), au discutat aspecte legate de construirea unui centru de consultanţă/sprijin pentru IMM-uri în zona Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS